Noodverlichting Valkenswaard

Van Stratum Techniek installeert, inspecteert en onderhoudt noodverlichtingen in Valkenswaard en omgeving. Zo zorgt u als werkgever of gebouweigenaar dat u voldoet aan alle veiligheidseisen en de veiligheid van bezoekers kunt garanderen. Meer weten? Neem dan contact op met onze installateurs!

Noodverlichting laten installeren

In veel gevallen worden bij calamiteiten de nooduitgangen niet op tijd bereikt. Zeker wanneer de stroom is uitgevallen, er sprake is van rookontwikkeling of wanneer bezoekers niet bekend zijn met het gebouw. Om dit te voorkomen is het van belang dat u de noodverlichting laat ontwerpen en installeren door een vakkundig installateur. Zo zorgt u dat uw installatie voldoet aan alle normen, wetten en regels.

Van Stratum Techniek, dé noodverlichting specialist in Brabant, kent de eisen voor de installatie van noodverlichting als geen ander. Laat daarom uw noodverlichting installeren door onze zeer ervaren en gecertificeerde monteurs en u bent verzekerd dat de installatie aansluit bij de huidige veiligheidsnormen.

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van noodverlichting, of wilt u uw huidige noodverlichting laten controleren en onderhouden? Bel ons dan via 040 – 28 000 28.

Voldoet uw huidige noodverlichting aan de eisen?

De installatie van noodverlichting in uw bedrijfspand moet voldoen aan de eisen binnen de volgende regelgevingen:

  • Bouwbesluit en gemeentelijke bouwverordening
  • Arbowetgeving
  • NEN 6088, NEN 1010 en NEN 1838 normen

In het bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening is bepaald hoe noodverlichting in gebouwen geregeld moet zijn. Daarnaast is binnen de bouwverordening opgenomen dat jaarlijks onderhoud van de noodverlichting verplicht is. Raadpleeg daarom altijd een gespecialiseerde installateur voor het aanleggen, controleren en onderhouden van uw noodverlichtingen volgens de gestelde normen.

Daarnaast bent u volgens de Arbowetgeving als werkgever of gebouweigenaar verplicht tot een jaarlijks onderhoud van uw nacht- en noodverlichting. U bent namelijk aansprakelijk voor calamiteiten bij niet werkende noodsignalen. Naast steekproeven door de Arbodienst of brandweer, zal na een noodsituatie worden onderzocht of u als werkgever of gebouweigenaar aan de gestelde eisen voor noodverlichting heeft voldaan.

De woorden ‘nooduitgang’, ‘uit’ en ‘exit’ zijn niet meer toegestaan als pictogrammen voor uw noodverlichting. Heeft u deze pictogrammen nog wel in gebruik, dan is het van belang dit te laten vervangen. Dit is namelijk vastgelegd in de NEN 6088 norm.

Uw noodverlichtingen moeten minimaal met 1 Lux worden verlicht, dit is opgenomen in de NEN 1010 en NEN 1838 normen. Daarnaast moet noodverlichting in elk geval een uur kunnen branden in geval van stroomuitval. In de praktijk betekent dit dat u de accu voor noodverlichting elk vijfde jaar dient te vervangen om de lichtsterkte en duur te garanderen.

Bent u onzeker of uw noodverlichting wellicht niet voldoet aan bovenstaande eisen? Onze installateurs controleren dit graag voor u. Neem direct contact op voor een afspraak!

Noodverlichting onderhoud en inspectie

Van Stratum Techniek verzorgt inspecties en onderhoud van noodverlichting installaties in Valkenswaard en omgeving. Dit doen we al vele jaren voor verschillende opdrachtgevers, zoals Koninklijke Peijnenburg.

Bij het onderhoud van uw noodverlichting doorlopen onze gecertificeerde monteurs de volgende stappen:

1.       Controle van de noodverlichting

2.       Onderhoud van de noodverlichting

3.       Functietest

4.       Afronding van inspectie en onderhoud

De onderhoudsmonteur voert allereerst een visuele controle uit. Is de noodverlichting op de juiste locatie geplaatst, beschikt het over de juiste pictogrammen en is het goed zichtbaar? Ook wordt de verlichting gecontroleerd op o.a. beschadigingen, bevestiging en de laatste controledatum.

Het onderhoud van de noodverlichting bestaat o.a. uit het preventief vervangen van de lampen en de accu’s. Zo garanderen we dat de verlichting voldoet aan de Arbowet en de bouwverordening.

Na de controle en het onderhoud van de noodverlichting voert onze specialist een functietest uit, om er zeker van te zijn dat uw installatie volledig naar wens werkt. Hierbij testen we naast de werking, de responstijd, accucapaciteit en de lichtsterkte.

Als afronding van de inspectie en het onderhoud ontvangt u een inspectierapport en vult onze monteur uw logboek aan.

Bent u gevestigd in de regio Valkenswaard en wilt u ook een inspectie en onderhoud van uw noodverlichting laten uitvoeren? Bel 040 – 28 000 28 en we plannen direct een afspraak in!

Veilige werkomgeving voor internationale metaalgroothandel

"Van Stratum Techniek voorziet de hoofdvestiging van MCB Group in Valkenswaard van een veilige werkplaats door het uitvoeren van keuringen en adviezen rondom (nood)verlichting."

MCB Group

Ja, ik wil graag teruggebeld worden

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen contact met je op. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en gebruiken we deze enkel om eenmalig contact met je op te nemen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!