Noodverlichting Geldrop

Bij een noodgeval is het van levensbelang dat iedereen uw gebouw snel, gemakkelijk en op een veilige manier kan verlaten. Juiste installatie en onderhoud van uw noodverlichting speelt hierbij een essentiële rol. De installatie en het onderhoud van nacht- en noodverlichting is als werkgever verplicht om de veiligheid van uw werknemers en bezoekers binnen het bedrijfspand te garanderen.

Van Stratum Techniek installeert, inspecteert en onderhoudt noodverlichtingen in Geldrop en omgeving. Meer weten? Neem dan contact op met onze installateurs!

Noodverlichting laten installeren

In veel gevallen worden bij calamiteiten de nooduitgangen niet op tijd bereikt. Zeker in het geval stroomuitval, rookontwikkeling en personen of gasten die niet dagelijks in het gebouw aanwezig zijn. Om dit te voorkomen is het van belang dat u de noodverlichting laat ontwerpen en installeren door een vakkundig installateur. Zo zorgt u dat uw installatie voldoet aan alle normen, wetten en regels.

Van Stratum Techniek uit Geldrop kent de eisen voor de installatie van noodverlichting als geen ander. Laat daarom uw noodverlichting installeren door onze zeer ervaren en gecertificeerde monteurs en u bent verzekerd dat de installatie aansluit bij de huidige veiligheidsnormen.

Bent u geïnteresseerd in het aanleggen van noodverlichting, of wilt u uw huidige noodverlichting laten controleren en onderhouden? Bel ons dan via 040 – 28 000 28.

Voldoet uw huidige noodverlichting aan de eisen?

De installatie van noodverlichting in uw bedrijfspand moet voldoen aan de eisen binnen de volgende regelgevingen:

  • Bouwbesluit en gemeentelijke bouwverordening
  • Arbowetgeving
  • NEN 6088, NEN 1010 en NEN 1838 normen

In het bouwbesluit en de gemeentelijke bouwverordening is vastgelegd hoe de noodverlichting in een gebouw geregeld moet zijn. Daarnaast is binnen de bouwverordening opgenomen dat jaarlijks onderhoud van de noodverlichting verplicht is. Raadpleeg daarom altijd een gespecialiseerde installateur voor het aanleggen, controleren en onderhouden van uw noodverlichtingen volgens de gestelde normen.

Ook binnen de Arbowetgeving is een jaarlijks onderhoud van uw nacht- en noodverlichting verplicht gesteld. De werkgever of gebouwbeheerder is aansprakelijk voor calamiteiten bij niet werkende noodsignalen. Naast steekproeven door de Arbodienst of brandweer, zal na een noodsituatie worden onderzocht of u als werkgever of gebouweigenaar aan de gestelde eisen voor noodverlichting heeft voldaan.

Daarnaast gelden verschillende NEN normen voor uw noodverlichting. In de NEN 6088 norm is opgenomen over welke pictogrammen uw noodverlichting moet beschikken. Wist u bijvoorbeeld dat de woorden ‘nooduitgang’, ‘uit’ en ‘exit’ niet meer zijn toegestaan?

Uw noodverlichtingen moeten minimaal met 1 Lux worden verlicht, dit is opgenomen in de NEN 1010 en NEN 1838 normen. Daarnaast moet noodverlichting in elk geval een uur kunnen branden in geval van stroomuitval. In de praktijk betekent dit dat u de accu voor noodverlichting elk vijfde jaar dient te vervangen om de lichtsterkte en duur te garanderen.

Bent u onzeker of uw noodverlichting wellicht niet voldoet aan bovenstaande eisen? Onze installateurs controleren dit graag voor u. Neem direct contact op voor een afspraak!

Noodverlichting onderhoud en inspectie

Van Stratum Techniek verzorgt inspecties en onderhoud van noodverlichting installaties in de regio Geldrop. Dit doen we al vele jaren voor verschillende opdrachtgevers, zoals Koninklijke Peijnenburg.

Onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs voeren het noodverlichting onderhoud uit in de volgende stappen:

  1. Controle van de noodverlichting
  2. Onderhoud van de noodverlichting
  3. Functietest
  4. Afronding van inspectie en onderhoud

De onderhoudsmonteur controleert allereerst uw noodverlichting met een visuele controle. Is de noodverlichting op de juiste locatie geplaatst, beschikt het over de juiste pictogrammen en is het goed zichtbaar? Ook worden de armaturen gecontroleerd op o.a. beschadigingen, wijze van bevestiging en de laatste controledatum.

Het onderhoud van de noodverlichting bestaat o.a. uit het preventief vervangen van de lampen en de accu’s. Zo garanderen we dat de verlichting voldoet aan de Arbowet en de bouwverordening.

Na de controle en het onderhoud van de noodverlichting voert onze specialist een functietest uit, om er zeker van te zijn dat uw installatie volledig naar wens werkt. Hierbij testen we naast de werking, de responstijd, accucapaciteit en de lichtsterkte.

Als afronding van de inspectie en het onderhoud ontvangt u een inspectierapport en vult onze monteur uw logboek aan.

Wilt u ook een inspectie en onderhoud van uw noodverlichting laten uitvoeren in de regio Geldrop? Bel 040 – 28 000 28 en we plannen direct een afspraak in!

Veilige leer- en werkomgeving door juiste noodverlichting

"Van Stratum Techniek verzorgt de installatie, keuring en onderhoud van noodverlichting voor het Strabrecht College in Geldrop. Zo zorgen we samen voor een veilige omgeving voor leerlingen en docenten."

Strabrecht College

Ja, ik wil graag teruggebeld worden

Vul je gegevens hieronder in en wij nemen contact met je op. Uiteraard gaan wij zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en gebruiken we deze enkel om eenmalig contact met je op te nemen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!