NEN 3140 keuring Veldhoven

Bent u op zoek naar een inspecteur voor een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie of elektrisch handgereedschap? Van Stratum Techniek is gecertificeerd om NEN 1010, NEN 3140 en thermografische keuringen uit te voeren. Onze ervaren NEN keurmeesters staan garant voor een snelle en efficiënte keuring waarbij uw bedrijfsprocessen niet worden onderbroken. Wij voeren NEN 3140 keuringen uit in o.a. de regio Veldhoven.

Bevindt uw bedrijf zich in Veldhoven of omgeving en wilt u een keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Neem dan snel contact op via 040 – 28 000 28of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie biedt veel voordelen voor uw organisatie. Na de NEN 3140 inspectie heeft u een duidelijk inzicht in:

  • Of uw elektrische installatie veilig is
  • Of uw elektrische installaties zwaar worden overbelast
  • Welke verbindingen, contacten, aardingen en beveiligingen haperen
  • Hoe u de kans op problemen of technische storingen kunt verkleinen

De NEN 3140 keuring is dus erg goed voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. U laat uw elektrische installaties efficiënter en effectiever werken en dat voorkomt elektrotechnische storingen. Technische storingen kan zorgen voor een onderbreking van de productie, het werk van uw werknemers, met mogelijk economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elke organisatie.

Door het regelmatig laten uitvoeren van NEN 3140 keuringen voorkomt u uitval van uw technische installaties. En dat zorgt voor zekerheid!

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

Vanuit de ARBO wetgeving bent u als werkgever verplicht om een beleid te voeren dat zorgdraagt voor een veilige werksituatie. Er zijn geen praktische invullingen opgenomen in de ARBO wet over de definitie van een veilige installatie en wat de eisen zijn voor veilig werken. Wel zijn er enkele normen opgesteld waarin u als werkgever aan moet om veilige installaties en een veilige manier van werken garanderen.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Het voldoen aan de NEN 3140 norm is de best mogelijke manier om de ARBO regelgeving na te leven. Bovendien wordt de NEN 3140 inspectie bij veel verzekeraars geëist.

NEN 3140 inspectierapport

Na afloop van de NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een overzichtelijk inspectierapport. Met het NEN 3140 inspectierapport weet u precies hoe u technische problemen of storingen kunt voorkomen. Daarnaast kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken om aan uw verzekeraar te laten zien dat u een veilige werksituatie garandeert.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren in Veldhoven?

Bent u gevestigd in de regio Veldhoven en moet uw elektrotechnische installaties worden gekeurd? Plan dan direct een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. Wij helpen u graag!
Van Stratum zorgt dat ’t werkt!

24/7 technisch beheer en onderhoud

"Vierentwintig uur per dag is Van Stratum Techniek on-site of op oproepbasis beschikbaar om ons te ondersteunen op het gebied van installatie, onderhoud en beheer. Expertise en veiligheid staan daarbij hoog in het vaandel."

Stichting Severinus - Veldhoven

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!