NEN 3140 keuring Valkenswaard

Van Stratum Techniek beschikt over gecertificeerde inspecteurs voor het uitvoeren van NEN 1010 keuringen, NEN 3140 keuringen en thermografische inspecties. Bent u op zoek naar een NEN 3140 inspecteur in de omgeving van Valkenswaard? Onze ervaren NEN 3140 keurmeesters zorgen voor een snelle en efficiënte inspectie zonder dat de bedrijfsprocessen hierbij worden onderbroken.

Is uw bedrijf gevestigd in de regio Valkenswaard en wilt u een keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Stuur dan direct een e-mail naar info@vanstratum.nl of bel ons via 040 – 28 000 28.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Mogelijk ervaart u de NEN 3140 keuring als een noodzakelijk kwaad, maar het voldoen aan de NEN 3140 norm biedt u veel voordelen. Na de NEN 3140 inspectie heeft u namelijk direct inzichtelijk:

  • Of uw elektrische installatie voldoet aan de veiligheidseisen
  • Of uw elektrotechnische installaties zwaar worden overbelast
  • Welke verbindingen, contacten, aardingen en beveiligingen van uw installatie haperen
  • Hoe u de kans op technische storingen kunt verkleinen

Een periodieke NEN 3140 keuring is dus een handig hulpmiddel voor uw bedrijfsprocessen. Het verhoogt uw  efficiëntie en de effectiviteit van uw elektrische installaties en dat voorkomt storingen. Elektrotechnische storingen zorgen voor een ongewenste onderbreking van de productie en het werk van uw werknemers, met mogelijk economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elk bedrijf.

Kies daarom voor zekerheid, laat regelmatig een NEN 3140 inspectie uitvoeren en voorkom uitval van uw technische installaties!

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

Vanuit de ARBO wetgeving is welke werkgever verplicht om een beleid te voeren dat zorgdraagt voor een veilige werksituatie. Binnen de ARBO wetgeving is geen precieze invulling opgenomen over de eisen waaraan een veilige werksituatie moet voldoen. Wel zijn er een aantal normen waaraan een werkgever moet voldoen om veilige installaties en een veilige manier van werken te garanderen. De NEN 3140 norm is hierbinnen een van de belangrijkste normen.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Voor u als werkgever is het voldoen aan de NEN 3140 norm de beste wijze om de wet- en regelgeving na te leven. Bovendien komt het regelmatig voor dat een periodieke NEN 3140 keuring door uw verzekering wordt geëist.

NEN 3140 inspectierapport

In navolging op uw NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport. In het NEN 3140 inspectierapport zijn de resultaten van de NEN inspectie overzichtelijk weergegeven. Zo ziet u in een oogopslag precies hoe u technische problemen of storingen kunt voorkomen. Ook kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken als bewijs om bij de verzekering aan te tonen dat u uw zaken goed op orde heeft.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren in Valkenswaard?

Bevind uw bedrijf zich in Valkenswaard en omgeving en is het tijd dat uw technische installaties een keuring ondergaan? Plan dan direct een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. Wij helpen u graag!

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!