NEN 3140 keuring Helmond

Van Stratum Techniek is een gecertificeerd installatiebedrijf dat NEN 1010 keuringen, NEN 3140 keuringen en thermografische inspecties voor u kan uitvoeren. Bent u op zoek naar een NEN 3140 inspecteur in de regio Helmond? Onze ervaren NEN 3140 keurmeesters zorgen voor een snelle en efficiënte inspectie zonder dat de bedrijfsprocessen worden onderbroken.

Bent u gevestigd Helmond of omgeving en wilt u een keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Neem dan snel contact op via 040 – 28 000 28 of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Hoewel de meeste technische bedrijven de NEN 3140 keuring misschien ervaren als een verplichting biedt een NEN 3140 veel voordelen. Na de NEN 3140 inspectie heeft u namelijk direct inzichtelijk:

  • Of uw elektrische installatie voldoet aan de veiligheidseisen
  • Of uw elektrotechnische installaties zwaar worden overbelast
  • Welke verbindingen, contacten, aardingen en beveiligingen van uw installatie haperen
  • Hoe u de kans op technische storingen kunt verkleinen

Het uitvoeren van een NEN 3140 keuring is dus vooral een nuttig hulpmiddel voor uw bedrijfsprocessen. Het zorgt voor een hogere efficiëntie en effectiviteit van uw elektrische installaties en dat voorkomt storingen. Elektrotechnische storingen zorgen voor een ongewenste onderbreking van de productie en het werk van uw werknemers, met mogelijk economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elk bedrijf.

Het regelmatig laten uitvoeren van een NEN 3140 keuring door Van Stratum Techniek voorkomt uitval van uw technische installaties en dát zorgt voor zekerheid.

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

Vanuit de ARBO wetgeving is welke werkgever verplicht om een beleid te voeren dat een veilige werksituatie waarborgt. Binnen deze wetgeving is geen concrete invulling opgenomen over wat de exacte eisen zijn voor veilig werken. Wel zijn er een aantal normen waaraan een werkgever moet voldoen om veilige installaties en een veilige manier van werken te garanderen. Een van die normen is de NEN 3140 norm.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Voor u als werkgever is het voldoen aan de NEN 3140 norm de best mogelijke manier om de relevante wet- en regelgeving na te leven. Bovendien komt het regelmatig voor dat een periodieke NEN 3140 keuring door uw verzekering wordt geëist.

NEN 3140 inspectierapport

Na uw NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport. In het NEN 3140 inspectierapport zijn de resultaten van de NEN inspectie overzichtelijk weergegeven. Zo weet u precies hoe u technische problemen of storingen kunt voorkomen. Daarnaast kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken als bewijs om bij de verzekering aan te tonen dat u uw zaken goed op orde heeft.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren in Helmond?

Is uw bedrijf gevestigd in de regio Helmond en is het tijd dat uw technische installaties een keuring ondergaan? Plan dan direct een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. Wij helpen u graag!

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!

Veilige werkomgeving binnen NEN 3140 normen

"Van Stratum Techniek verzorgt regelmatig NEN 3140 inspecties voor Xycarb Ceramics. Dat betekent een veilige én prettige werkomgeving volgens alle gestelde eisen."

Xycarb Ceramics

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!