NEN 3140 keuring Geldrop

Bent u op zoek naar een inspecteur voor een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie of elektrisch handgereedschap? Van Stratum Techniek is gecertificeerd om NEN 1010, NEN 3140 en thermografische keuringen uit te voeren. Dankzij onze jarenlange ervaring voeren onze keurmeesters de NEN 3140 keuringen snel en efficiënt uit, zonder uw bedrijfsprocessen te onderbreken. Van Stratum Techniek voert de NEN 3140 keuringen uit in Geldrop en omgeving.

Bent u gevestigd binnen de regio Geldrop en wilt u een keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Neem dan snel contact op via 040 – 28 000 28 of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Voor de meeste bedrijven voelt de NEN 3140 keuring als een verplicht nummer. Niets is echter minder waar. Een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie biedt veel voordelen voor uw organisatie. Na de NEN 3140 inspectie heeft u namelijk direct inzichtelijk:

  • Of uw elektrische installatie veilig is
  • Of uw elektrische installaties zwaar worden overbelast
  • Welke verbindingen, contacten, aardingen en beveiligingen haperen
  • Hoe u de kans op problemen of technische storingen kunt verkleinen

De NEN 3140 keuring is dus vooral een nuttig hulpmiddel voor uw bedrijfsprocessen. U laat uw elektrische installaties efficiënter en effectiever werken en dat voorkomt elektrotechnische storingen. Elektrotechnische storingen zorgen voor een onderbreking van de productie, het werk van uw werknemers, met mogelijk economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elk bedrijf.

Door middel van de periodieke NEN 3140 keuring door Van Stratum Techniek kunt u uitval van uw technische installaties voorkomen.

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

De ARBO wetgeving verplicht de werkgever om beleid te voeren dat erop gericht is de veilige werksituatie te waarborgen. Binnen de ARBO wet zijn geen praktische invullingen opgenomen over wat een veilige installatie exact is en wat de eisen zijn voor veilig werken. Wel moet de werkgever binnen de wetgeving voldoen aan een aantal normen die veilige installaties en een veilige manier van werken garanderen.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Het voldoen aan de NEN 3140 norm is de best mogelijke manier om de relevante wet- en regelgeving na te leven. Bovendien komt het heel vaak voor dat een periodieke NEN 3140 inspectie door uw verzekering wordt geëist.

NEN 3140 inspectierapport

In navolging op uw NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport. In het NEN 3140 inspectierapport worden de resultaten van de uitgevoerde keuring overzichtelijk weergegeven. Zo weet u precies hoe u technische problemen of storingen kunt voorkomen. Daarnaast kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken om aan uw verzekeraar te laten zien dat u uw zaken goed op orde heeft.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren in Geldrop?

Is uw bedrijf gevestigd in Geldrop en omgeving en is het tijd dat uw elektrotechnische installaties worden gekeurd? Plan dan direct een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. Wij helpen u graag!

Van Stratum Techniek verzorgt NEN 3140 keuringen in de regio Geldrop. Dit doen wij o.a. voor de volgende opdrachtgevers:

  • Koninklijke Peijnenburg, Geldrop
  • Heuvelman Hout, Geldrop
  • Securitas, Geldrop
  • Van der Hoorn Buigtechniek, Geldrop

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!

NEN inspecties Gemeente Geldrop-Mierlo

"Van Stratum Techniek voorziet de Gemeente Geldrop-Mierlo van NEN 3140 keuringen van de laagspanninginstallaties. Zo zorgen we voor een veilige werkomgeving volgens de gestelde eisen."

Gemeente Geldrop Mierlo

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!