NEN 3140 keuring Eindhoven

Zoekt u naar een inspecteur voor een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie of elektrisch handgereedschap? Van Stratum Techniek is een gecertificeerd installatiebedrijf dat NEN 1010 keuringen, NEN 3140 keuringen en thermografische inspecties voor u kan uitvoeren. Onze ervaren NEN 3140 keurmeesters zorgen voor een snelle en efficiënte inspectie waarbij de bedrijfsprocessen niet worden onderbroken. Van Stratum Techniek voert voor veel opdrachtgevers binnen de regio Eindhoven NEN 3140 keuringen uit.

Bent u gevestigd binnen de regio Eindhoven en wilt u een keuring van uw elektrische installatie of elektrische arbeidsmiddelen laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Neem dan snel contact op via 040 – 28 000 28 of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Voor de meeste technische bedrijven voelt de NEN 3140 keuring als een verplichting. Echter biedt een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie veel voordelen voor uw organisatie. Na de NEN 3140 inspectie heeft u namelijk direct inzichtelijk:

  • Of uw elektrische installatie voldoet aan de veiligheidseisen
  • Of uw elektrische installaties zwaar worden overbelast
  • Welke verbindingen, contacten, aardingen en beveiligingen haperen
  • Hoe u de kans op technische defecten en storingen kunt verkleinen

Het uitvoeren van een NEN 3140 keuring is dus vooral een nuttig hulpmiddel voor uw bedrijfsprocessen. Het verhoogt de efficiëntie en effectiviteit van uw elektrische installaties en dat voorkomt technische storingen. Elektrotechnische storingen zorgen voor een ongewenste onderbreking van de productie en het werk van uw werknemers, met mogelijk economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elk bedrijf.

Periodieke NEN 3140 keuring door Van Stratum Techniek voorkomen uitval van uw technische installaties en dát zorgt voor zekerheid.

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

De ARBO wet verplicht de werkgever om beleid te voeren een veilige werksituatie waarborgt. Er zijn binnen de ARBO wetgeving geen praktische invullingen opgenomen over wat een veilige installatie exact is en wat de exacte eisen zijn voor veilig werken. Wel zijn er een aantal normen waaraan een werkgever moet voldoen om veilige installaties en een veilige manier van werken garanderen.

NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Het voldoen aan de NEN 3140 norm is de best mogelijke manier om de relevante wet- en regelgeving na te leven. Bovendien komt het heel vaak voor dat een periodieke NEN 3140 inspectie door uw verzekering wordt geëist.

NEN 3140 inspectierapport

In navolging op uw NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport. In het NEN 3140 inspectierapport kunt u de bevindingen van de keuring nog eens rustig nalezen. Zo weet u precies hoe u technische defecten of storingen kunt voorkomen. Daarnaast kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken als bewijs om bij de verzekering aan te tonen dat u uw zaken goed op orde heeft.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren in Eindhoven?

Is uw bedrijf gevestigd in de regio Eindhoven en is het tijd dat uw technische installaties een keuring ondergaan? Plan dan direct een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. Wij helpen u graag!

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!

Van Stratum Techniek zorgt voor een veilige werkomgeving

"''Om onze elektrische installaties en gereedschappen veilig te kunnen gebruiken, laten wij een periodieke inspectie uitvoeren door Van Stratum Techniek. Ruud is daarvoor de aangewezen expert dankzij zijn kennis, ervaring en kritische blik.''"

Koninklijke Peijnenburg, Geldrop

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!