NEN 3140 inspecties | Scios scope 8, 9 & 10 inspecties

In de ARBO wet is vastgelegd dat uw organisatie aan wettelijke eisen moet voldoen, zoals de NEN 3140 norm. In deze NEN 3140 norm is vastgelegd dat uw elektrotechnische installaties en elektrische hulpmiddelen (handgereedschappen) periodiek moeten worden gekeurd en geïnspecteerd door een gecertificeerd keuringsbedrijf. Daarnaast komt het heel vaak voor dat een periodieke NEN 3140 inspectie door uw verzekering wordt geëist. Dat staat in de kleine lettertjes in uw verzekeringspolis maar wordt nauwelijks opgemerkt. De gevolgen kunnen echter enorm zijn!

Keurmeester NEN 3140

Bent u op zoek naar een keurmeester voor een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie? Van Stratum Techniek is gecertificeerd om NEN 1010 en NEN 3140 keuringen uit te voeren. Dankzij onze jarenlange ervaring voeren onze keurmeesters de NEN 3140 keuring snel en efficiënt uit, zodat uw bedrijfsprocessen zo min mogelijk onderbroken worden. Van Stratum Techniek voert NEN 3140 keuringen uit binnen 40 kilometer rondom Eindhoven.

Wilt u een keuring van uw elektrische installatie laten uitvoeren volgens de NEN 3140 norm? Neem dan snel contact op via 040 – 28 000 28 of stuur een e-mail naar info@vanstratum.nl.

Wat levert de NEN 3140 keuring u op?

Voor veel organisaties voelt de NEN 3140 keuring als een verplicht nummer. Niets is echter minder waar. Een NEN 3140 keuring van uw elektrische installatie biedt veel voordelen. Na de NEN 3140 inspectie heeft u namelijk inzichtelijk:

  • Of uw elektrische installaties te hoog worden belast
  • Welke verbindingen, aardingen en beveiligingen haperen
  • Wat er moet gebeuren om de kans op problemen of technische storingen te verkleinen

De NEN 3140 keuring is dus vooral een nuttig hulpmiddel voor uw bedrijfsprocessen. U laat uw elektrische installaties efficiënter en effectiever werken en voorkomt storingen. Wanneer laagspanningsinstallaties namelijk uitvallen, kunnen de gevolgen enorm zijn. Elektrotechnische storingen zorgen voor een productie die stil ligt en mensen die stilstaan met economische schade als gevolg. Het is het schrikbeeld van elk bedrijf. Door middel van de periodieke NEN 3140 keuring kan uitval van uw elektrotechnische installaties worden voorkomen.

Is een NEN 3140 keuring verplicht?

De ARBO wetgeving verplicht de werkgever om beleid te voeren dat erop gericht is de veilige werksituatie te waarborgen. Binnen de ARBO wet zijn geen praktische invullingen opgenomen over wat een veilige installatie exact is en wat de eisen zijn voor veilig werken. Wel moet de werkgever binnen de wetgeving voldoen aan een aantal normen die veilige installaties en een veilige manier van werken garanderen. NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties. Dit betekent dus, dat hantering van de NEN 3140 norm geen wettelijke verplichting is, maar in de ARBO wetgeving wel als middel vermeld wordt om aan de wetgeving te voldoen.

Het voldoen aan de NEN 3140 normen is de best mogelijke manier om de relevante wet- en regelgeving na te leven. Bovendien komt het heel vaak voor dat een periodieke NEN 3140 inspectie door uw verzekering wordt geëist. Voorkom daarom nare gevolgen van storingen of ongevallen en schakel ons tijdig in voor een NEN 3140 keuring!

NEN 3140 inspectierapport

In navolging op uw NEN 3140 inspectie ontvangt u van ons een inspectierapport. In het NEN 3140 inspectierapport worden de resultaten van de uitgevoerde keuring overzichtelijk weergegeven. Zo weet u precies waar er kansen liggen om technische problemen of storingen te voorkomen. Daarnaast kunt u het NEN 3140 inspectierapport gebruiken om aan uw verzekeraar te laten zien dat u uw zaken goed op orde heeft.

Wilt u een NEN 3140 keuring laten uitvoeren?

Is uw bedrijf gevestigd in een straal van 40 kilometer rondom Eindhoven en is het tijd dat uw elektrotechnische installaties worden gekeurd? Plan dan snel een afspraak in door contact op te nemen met Van Stratum Techniek. We kunnen al snel voor u aan het werk.

Van Stratum Elektrotechniek verzorgt NEN 3140 keuringen o.a. in de volgende plaatsen:

VAN STRATUM, ZORGT DAT ‘T WERKT!

Van Stratum zorgt voor een veilige werkomgeving

"''Om onze elektrische installaties en gereedschappen veilig te kunnen gebruiken, laten wij een periodieke inspectie uitvoeren door Van Stratum Techniek. Ruud is daarvoor de aangewezen expert dankzij zijn kennis, ervaring en kritische blik.''"

Koninklijke Peijnenburg, Geldrop

NEN 3140 scan

Vul het formulier in om de NEN 3140 scan aan te vragen.

Van Stratum zorgt dat ’t werkt!