Nieuws

Kijkje achter de schermen: nieuw energiecentrum gerealiseerd voor het St. Anna Ziekenhuis

15 apr 2015

Voor het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop heeft Van Stratum onlangs het energiecentrum compleet vervangen en uitgebreid. Het energiecentrum was voorheen inpandig gevestigd. Tijdens de uitvoering van het project heeft Van Stratum een nieuw energiegebouw gerealiseerd. Vanwege het aandeel van de techniek en de complexiteit van de materie heeft Van Stratum de complete coördinatie, dus ook van de nieuwbouw, op zich genomen.

Van Stratum was betrokken bij de aanbesteding als huisinstallateur. Deze aanbesteding is uiteindelijk gewonnen door Van Stratum door een oplossing te bieden waarbij het St. Anna Ziekenhuis tijdens de omzettingen niet spanningsloos hoefde te worden. Hierdoor was het risico voor het ziekenhuis kleiner dat er zich bij de omzettingen een calamiteit zou voordoen.

Het nieuwe energiecentrum bestaat uit 4 nieuwe transformatoren van elk 1000 KVA. De nieuwe HVK is uitgevoerd met 6 motorgestuurde vermogensschakelaars en 4 handbediende vermogensschakelaars. Ook is alle bekabeling voor de besturing van de noodstroomaggregaten, de storingsdoormelding en de noodstroompool gemonteerd.  

Oude situatie

Nieuwe situatie

 

 

NSA 1

1000 kVA

NSA

825 kVA

NSA 2

1000 kVA

Trafo 1

1000 kVA

Trafo 1

1000 kVA

Trafo 2

630 kVA

Trafo 2

1000 kVA

Trafo 3

630 kVA

Trafo 3

1000 kVA

Trafo 4

630 kVA

Trafo 4

1000 kVA

 

In één weekend heeft Van Stratum vervolgens het gehele ziekenhuis van de oude transformatoren overgezet naar de nieuwe transformatoren. Hierbij was ruimte gehouden voor ongeplande spoedoperaties. Met een goede voorbereiding en medewerking van de technische partners als BAM Techniek, Enexis en Bredenoord is alles succesvol verlopen.

“Het St. Anna Ziekenhuis is erg tevreden over de uiteindelijke realisatie door Van Stratum , we kijken terug op een project waarbij we hebben laten zien dat we dit soort gecompliceerde opdrachten vlekkeloos en in goede samenwerking  kunnen uitvoeren”, aldus Jac van Stratum, directeur van Van Stratum Techniek

Terug naar het overzicht