Nieuws

Donatie aan het Weverij Museum

24 sep 2012

 

Van Stratum Techniek schenkt opbrengst 90 jarig  jubileumfeest aan Weverij Museum Geldrop

Donaties van gasten welkome bijdrage voor vernieuwing museum

 

Geldrop – 24 september 2012 - Het Weverij Museum is uniek in zijn soort. Het houdt de herinnering levend aan Geldrop als belangrijke textielstad in de voorgaande eeuwen. Het Weverij Museum is gevestigd in een 150 jaar oud markant fabrieksgebouw aan de Kleine Dommel, de vroegere wollenstoffenfabriek A. van den Heuvel en Zn. Dit is meteen de link naar Van Stratum Techniek. Van den Heuvel was klant bij Van Stratum en de elektrische installaties in het pand zijn destijds door Van Stratum aangelegd.

Kaj Hordijk, voorzitter Weverij Museum Geldrop: “Het museum draait op de inzet van zo’n 70 vrijwilligers. Allemaal mensen die gewerkt hebben in de textiel of  die grote affiniteit hebben met weven. Zij geven rondleidingen, demonstreren en onderhouden de machines, produceren textielproducten voor de verkoop. Er zijn echter steeds minder mensen die dit vak nog beheersen en wij zullen daarom moeten vernieuwen.

Om de geschiedenis van de textiel en de getouwen levend te houden kijkt het Weverij Museum vooruit. Stevig geworteld in het verleden wil het een eigentijds museum worden dat de bezoeker actief bij de textielgeschiedenis betrekt. Het wil een rol van betekenis spelen als het gaat om toerisme en aantrekkingskracht van Geldrop. Van Stratum steunt het Weverij Museum op haar weg naar de toekomst.

Kaj: “Moderne hulpmiddelen aanschaffen, de lay-out van het museum veranderen en het historische waterrad in ere herstellen, vergt aanzienlijke investeringen. Daarom hebben wij een beroep gedaan op de gemeente, diverse Europese fondsen en het bedrijfsleven om ons te helpen dit industriële erfgoed in stand te houden. Van Stratum Techniek  heeft hier als eerste op gereageerd.”

Rondom het 90-jarig jubileum van Van Stratum heeft Jac van Stratum zijn gasten gevraagd om geen cadeau's te geven maar een bijdrage aan het Weverij Museum te storten om daarmee het industriele erfgoed financieel te ondersteunen. We kunnen een onvergetelijk en mooi bedrag van € 6.260 overmaken aan het Weverij Museum.

Jac van Stratum bedankt al zijn relaties voor de financiële bijdragen die er gestort zijn.

Terug naar het overzicht